enflasyonemeklilikötvdöviztümkiadonikişubatdulkadiroğluhaberedenedelerdiyarıkahramanmaraşmaraş habermaraşhaberkahramanmaraşhaberkahramanmaraş haber
DOLAR
34,2646
EURO
36,9922
ALTIN
2.993,88
BIST
8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
19°C

Uzman Optisyen uyardı: “Sahte güneş gözlükleri kalıcı hastalıklara neden olabilir”

Uzman Optisyen uyardı: “Sahte güneş gözlükleri kalıcı hastalıklara neden olabilir”
07.07.2022 14:03
181
A+
A-


Kahramanmaraş’ta Optisyen Eda Nur Bağcı, sahte güneş gözlüklerinin gözlerde kalıcı hastalıklara neden olabileceğini belirterek uyarıda bulundu.
Gözü güneş ışınlarının zararlı etkilerinden koruması için tercih edilen güneş gözlükleri, yanlış kullanım sonucu ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor.
Güneş gözlüğü alırken ultraviyole ışınları kesen ve özellikle polarize yansımayı kıran gözlüklerin tercih edilmesi gerektiğini söyleyen Optisyen Eda Nur Bağcı, yaz sezonu olduğu için vatandaşları tezgahta, işportada satılan sahte gözlükleri almamaları konusunda uyardı.
Bağcı, “Bir optisyenlik müessesine gelip ultra ışınları kıran polarize cam özelliği olan, zararlı ışınları kıran güneş gözlüğü camları tercih edip ve oradaki optisyen arkadaşın tavsiyesini alıp ona göre kullanmalarını öneriyoruz. Kahramanmaraş yazı çok sıcak olan ve güneşi direkt alan bir şehir olduğundan dolayı eskiye nazaran daha iyi ama çocuklarımızdan büyüklerimize kadar hepimizin güneş gözlüğü kullanmasını tavsiye ediyoruz. Güneş gözlüğü kullanımında gözümüzü, cildimizi koruyoruz ve sağlıklı bir yaşam geçirmiş oluyoruz. İşportada satılan gözlükler erken yaşta gözde kalıcı hasarlar ve katarak hastalıklarını öne alma gibi sıkıntılar getiriyor. Bundan dolayı önermiyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.